Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi

de miki_a in Porc, 21 Sep 2016 | 5214 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"
O rețetă numai bună când ai bucăți de carne rămase de la alte măncăruri...pui un sos, faci o garnitură și gata masa :D ! 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cotlet de porc (rămas de aici http://www.bucataras.ro/retete/mancarica-de-mazare-cu-cotlet-de-porc-79184.html);
  • 3 căței de usturoi;
  • 300 ml. suc gros de roșii (de preferat făcut în casă);
  • sare și piper după gust;
  • 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi:

Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite.

Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare.

Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt usturoiul și l-am amestecat cu sosul de roșii. 

Când furculița a pătruns ușor în carne, am adăugat sosul și am mai lăsat la fiert vreo 10 minute. 

Potrivim gustul de sare și piper (de regulă, eu nu mai adaug nimic, sosul folosit de mine având destul de multe condimente la bază plus verdețuri).

Servim alături de garnitura dorită (cartofi fierți sau prăjiți, pireuri, orez, paste) și salate / murături.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]