Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

de Ina in Porc, 23 Iul 2014 | 9379 vizualizari

 

O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de cotlet cu os ( de preferat si cu grasime )
  • 100 g sunca /slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 80 ml. sos de soia
  • condimente pentru friptura
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • 1-2 snururi de silicon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet la cuptor, cu sunca afumata:

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii. 

Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru  si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe. 

Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.

Noi am servit alaturi de cus-cus  si-o salata de ardei copt.

TIPS-URI

1

Pentru ca friptura sa nu fie uscata/fada, alegeti cotletul cu fasii intercalate de grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la cuptor, cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de ceafa de porc la cuptor a la Stelian