Cine nu iubește acești covrigei cu brânză? Bucură-te de gustul copilăriei cu această rețeta simplă și delicioasă.
Pentru acești Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, făină, ouă, telemea, susan, mac.
Cum se prepara acesti Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă:
Într-un bol, pune untul tăiat cuburi, făina, un praf de sare. Frământă până obții un aluat nisipos, apoi adaugă brânza rasă, un gălbenuș de ou. Frământă în continuare până obții un aluat dens și omogen. Pune aluatul într-o folie și ține-l o jumătate de oră la frigider.
După ce a stat la rece, scoate aluatul pe un blat înfăinat și întinde-l în strat subțire, de 0.5 cm. Cu ajutorul ustensilei de tăiat, decupează covrigei și așază-i în tava tapetata cu hârtie de copt.
Unge covrigeii cu ou bătut și presară mac, susan sau parmezan ras.
Coace covrigeii în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 10 minute sau până se rumenesc ușor. Trebuie să îi urmăresti pentru a nu se arde.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă covrigeii la răcit.
Savurează-i cu mare poftă, sunt fragezi, crocanți și delicioși.
Încearcă și rețeta de Covrigei crocanți de post sau varianta de Covrigei cu cașcaval.
Îți recomandăm și rețeta de Sărățele cu chimen, foarte fragede și gustoase.