Covrigi ca la '' Pity ''

de pity19 in Piine, 20 Feb 2014 | 3585 vizualizari

 

Foarte buni,ca la brutarie . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 150 ml lapte ,
  • 150 ml apa,
  • 25 gr drojdie ,
  • 1 lingurita sare ,
  • o lingurita zahar
  • pentru crusta cu sare :
  • o lingura faina,
  • o lingura apa ,
  • o lingura sare ,
  • galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi ca la '' Pity '':

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc caldut cca o ora.

Dupa ce s-a odihnit se unge masa cu faina, se intinde jumatate din aluat. Se taie franjuri lungi, se indoaie in forma unui covrig, se unge cu ou. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, in tava mea au incaput cate 4; se ung cu galbenus de ou. Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade; se lasa 20 de minute, se scot, se da cu o lingura in zig zag crusta pregatita cu sare; se mai lasa la cuptor 15 minute.

Sunt absolut deliciosi ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi ca la '' Pity ''" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

pity19 1

20.02.2014, 19:19

multumesc

danakarin 1

21.02.2014, 07:35

Buuni

pity19 1

21.02.2014, 14:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu chimen