Covrigi cu mac

de mirela0911 in Piine, 5 Mar 2018 | 3988 vizualizari

 

M-am inspirat de la Motanel pentru acesti deliciosi covrigi care se pot servi atat simpli cat si umpluti cu ce preferati voi! 
Multumesc, Motanel! >:d<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • ~300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • seminte de mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac:

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa deoparte pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul si oul. Se toarna maiaua si se amesteca dinspre mijloc inspre exterior. Se toarna si laptele caldut pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa isi dubleze volumul intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer rece.

Dupa ce a dospit, se imparte in 8 parti egale. Fiecare bucata se imparte la randul ei in doua si se modeleaza sub forma de snururi care se rasucesc intre ele apoi se prind la capete formand covrigul. Se precodeaza la fel cu tot aluatul.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai dospeasca 15 minute.

Galbenusul se freaca cu cele 2 lg de lapte apoi se ung covrigii si se presara seminte de mac deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu prosop curat pana se mai racesc putin. Se servesc ca atare sau se pot taia in doua pe orizontala, se ung cu unt si se pun felii de sunca si cascaval. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de cum cere aluatul, se mai adauga lapte sau faina!

2

Se poate presara deasupra si cu seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi