Covrigi sarbesti

de stefy_a in Piine, 5 Dec 2016 | 5020 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 16 covrigi

  • 500 g faina alba
  • 150 ml apa calda
  • 100 ml lapte cald
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • un ou
  • pentru amestecul sarat:
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • cateva linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se amesteca dupa care, se adauga si maiaua si uleiul si se amesteca energic. Aluatul rezultat trebuie sa fie un picut moale, dar trebuie sa se dezlipeasca de vas. Aluatul se lasa la dospit pentru 30 de minute, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. Separat, se pregateste amestecul sarat din faina, o lingurita sare si cateva linguri cu apa, trebuie sa aiba consistenta compozitiei de clatite. Se amesteca foarte bine pentru a nu avea cocoloase.

Planseta de lucru se unge cu putin ulei si aluatul se imparte in bucati egale - 16 in cazul meu - din fiecare bucata de aluat, se formeaza un snur de aproximativ 40 cm; o parte a snurului se trece peste cealalta ca in imaginea de mai jos (scuzati claritatea pozelor) cand am facut "impletitura", cercul format se trage peste capete si se lipesc bine capetele pe dedesubt. Se finiseaza frumos covrigul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cand am terminat covrigii, se ung cu oul batut si se mai lasa la dospit 5 minute, apoi se da tava la cuptor, in prealabil incalzit la 175 de grade C si se lasa pana incep sa se rumeneasca. Se scot cu grija din cuptor si peste ei se toarna cu o lingurita amestecul sarat. Lasati sa se prelinga de pe lingurita ca in imagine. Se mai dau la cuptor circa 5 minute si sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)