Cozonac cu cacao

de Panacris in Prajituri, 2 Dec 2012 | 4746 vizualizari

 

O avanpremiera ptr sarbatorile ce vor urma! Simplu si gustos! ;)

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g,
  • drojdie uscata 4 lingurite
  • zahar tos 4 linguri
  • unt 50 g,
  • galbenusuri 5 bucati,
  • lapte 300 ml,
  • praf de sare,
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom,
  • zahar vanilinat,

Pentru umplutura

  • cacao 50 g, zahar pudra vanilinat 100 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Maricica,(masina de paine) a trecut din nou la treaba. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Se programeaza masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si se supravegheaza pana cand devine un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru, se intinde o foaie de cca. 2 cm grosime. Se presara cacaoa si zaharul pudra vanilinat, apoi se ruleaza sub forma de sul, rasucindu-se un pic. Se lasa din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Dupa gustul fiecaruia, se unge cu galbensu de ou batut si se presara zahar tos au zahar vanilinat. Apoi se introduce in cuptorul preincalzit, cca. 60 minute la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac "Raza Soarelui"