Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron.
Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca.
Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita, uleiul, coaja de lamaie si portocale si treptat laptele si se amesteca.
Se adauga treptat laptele si se amesteca bine pana se obtine un aluat care nu trebuie sa fie vartos.
Ingredientele nu se framanta ci doar se amesteca bine.
Se aseaza la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate pana isi dubleaza volumul.
Rahatul se taie in bucati mai mici.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua se framinta de cateva ori si se intinde pe blatul uns cu ulei.
Se pune rahatul si stafidele, se ruleaza si se pune in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la crescut inca 15-20 minute la loc cald.
Se ung cu galbenus de ou.
Se introduc in cuptorul preancalzit la 200 grade pentru 50-60 minute.
Se face testul cu scobitoarea si cand sunt rumeniti frumos sunt gata.
Se scot din tava dupa 15 minute si se lasa sa se raceasca (daca aveti taria).
Rece sae feliaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Se poate umple si cu nuca daca va place.