Cozonac pufos

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 33637 vizualizari

 

PUFOS SI GUSTOS

 

INGREDIENTE

  • 1,3 KG FAINA
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie 60 g
  • 3-4 vanilii
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • putin lapte
  • cacao,stafide,nuca sau rahat,mac
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)

Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi

Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi fiecare parte in 2 deci 6.

Se intinde fiecare parte si se pune cacao, nuca cu zahar, rahat ....si se ruleaza apoi se impletesc cate doi.

Se pun in tava unsa de cozonac si se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se ung cu ou si se pune mac sau se lasa simpli

Se pun la cuptor la foc potrivit

Cand s-au copt nu se scot imediat din tava se mai lasa putin, apoi se scot si se aseaza intr-o parte nu drept pentru a nu se lasa in jos fiind cald si greu de la compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz