Cozonac trandafir cu visine

de leoflori in Prajituri, 8 Iun 2009 | 8631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut + 20 ml.pt.uns
  • 1 pliculet drojdie uscata instant
  • 400 gr. faina
  • 80 gr. zahar + 30-40 gr.pt. presarat deasupra (visinele fiind acrisoare, mi s-a parut putin zahar)
  • 1 vf. sare
  • 60 gr. unt / marga topit
  • 2 oua + 1 galbenus pt.uns
  • visine din compot (borcan de 700) scurse bine
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lgta esenta rom
  • 1 lgta coaja portocala macerata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu visine:

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute).
Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine.
A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini.
Am lasat la crescut intr-un castron acoperit cu servet, la cald cca 1 ora.
Am mai framantat putin, am intins o foaie (ar fi trebuit dreptunghiulara!) am presarat zaharul vanilat, am pus visinele, am rulat si am taiat felii groase.

Am pus intr-o tava cu margini detasabile, pe fund cu hartie de copt si marginile unse cu unt. (forma mare de 27 cm).
Am uns cu galbenusul batut cu putin lapte si am presarat zahar.

Am copt la foc potrivit 40 minute.
Am lasat la racit 10 minute si apoi am detasat marginile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana