Cozonaci deliciosi

de lia maria in Dulciuri, 2 Apr 2010 | 18723 vizualizari

 

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. Se taie si se servesc,dupa ce s-au racit. pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina alba
  • 250g ulei
  • 350g zahar
  • 100g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • Coja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml sana
  • 50g margarina topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Un firicel praf alimentar galben Umplutura:
  • 250g zahar
  • 400g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 200g stafide
  • 200g smochine
  • Rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci deliciosi:

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus  lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.

Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.

Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.

Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram  zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci deliciosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu ciocolata