Cranţ cu alune

de Ina in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 22262 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla, dar nu chiar la indemana oricui. Spun acest lucru intrucat nu tuturor le reuseste caramelul si de cele mai multe ori crantul nu se poate manca, ramanand aglomerari de zahar netopit , care nu se pot sparge in dinti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 200 g alune prajite, nesarate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cranţ cu alune:

Topim  zaharul  intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) .

Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul  rapid pentru ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam totul inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam  cranţul imediat pe o bucata de folie de aluminiu si-l intindem cat mai uniform. ( Intindem rapid, intrucat se intareste la fel de rapid )

Lasam sa se raceasca , apoi dezlipim cranţul de pe folie si il portionam. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca zaharul este corect topit, batoanele de crant se vor sparge extrem de usor in dinti.

2

O portie inseamna o foaie de crant de cca 20/30 cm si este suficienta pentru 5-6 persoane .

3

Crantul poate fi servit ca atare, dar se poate utiliza si in alte deserturi ( ex. inghetata )

4

Putem inlocui alunele cu miez de nuca sau seminte de in / susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Cranţ cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare