Crema caramel

de alinutza88 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 3727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • vanilie
  • 5 linguri de zahar pentru imbracat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema caramel:

Se pun intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Se tine la inceput la foc mic pana se topeste zaharul, se da apoi la foc mai mare si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atat cat sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand mereu, laptele cu zaharul.

Se pun 3 linguri de zahat intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. Se tine pe foc, pana se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da un gust amar cremei. Se apleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pana la inaltimea la care va ajunge crema. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor si se tine sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot