Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2016 | 11593 vizualizari

 

Aceasta crema se poate folosi la torturi si prajituri (atat umplerea cat si ornarea lor). Este o garnitura fina, lejera, foarte cremoasa si cel mai mult utilizata in cofetaria franceza. Se incorporeaza un zahar fiert la o temperatura ridicata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 6 cl apa
  • 5 galbenusuri de ou sau 2 oua
  • 250 gr unt
  • esenta de cafea dupa gust
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea:

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului.

Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile (sau oua) din cuva si se amesteca pana se raceste aceasta compozitie.

Untul se amesteca separat pana devine moale, cremos si se amesteca putin cate putin in compozitia de oua, cu mixerul.

Nu se pune untul in compozitie daca nu sa racit, pentru ca se va topi.

Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se adauga esentele dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti scotieni facuti in casa