Crema de zahar ars

de Ancutsa in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 2881 vizualizari

 

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte;
  • zahar: 6 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie;
  • 8 oua;
  • esenta de rom dupa gust;
  • Optional: vanilie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.

 Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas adanc se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri  de zahar, la care, optional, puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).

 Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.

 

Se serveste rece.

 

Timp: aprox 1h

Portii: 12

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/08/crema-de-zahar-ars-2016.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]