Crema de zahar ars

de madi_marin in Dulciuri, 10 Iun 2010 | 5345 vizualizari

 

by Ana......cu mici modificari ale cantitatilor ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat  bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , iar galbenusurile se freaca bine cu esenta de vanilie. In laptele fierbinte se incorporeaza rapid cu un tel albusurile batute spuma tare si galbenusurile turnate in fir subtire. Se toarna amesecul in cratita cu zahar ars . Se pune vasul la cuptor la bain marie cam pentru 40 de minute. Se lasa la racit foarte bine, chiar si pana a doua zi , inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

15.06.2010, 07:42

5 furculite si pe locul intai in topul preferintelor mele

madi_marin 1

15.06.2010, 08:42

mihaelar63.....multumesc...

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:31

imi place multttt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]