Crema de zahar ars a la Nicole

de nico15 in Dulciuri, 24 Oct 2012 | 3801 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 6 oua
  • 250 g de zahar vanilie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars a la Nicole:

Amestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul topit(caramelizat). Adaugam laptele si esentele peste amestecul de oua cu zahar si incorporam. Incalzim cuptorul la 180°C.

Adaugam crema(lichida) in forma, care a fost in prealabil tapetata cu zaharul topit. Vom lua o tava, in ea adaudam forma cu crema si adaugam apa de jur imprejurul formei dupa care vom da la cuptor aproximativ 45 de minute(incercati).

Daca dupa expirarea timpului crema de zahar ars este gata opriti focul si lasati in cuptor inca 15 minute, de abia dupa aceea puteti sa scoateti forma din cuptor.

Pentru design am topit niste zahar si am facut angel hair ca ornament, precum observati in fotografiile alaturate.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars a la Nicole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.10.2012, 19:07

Ce frumos prezentata

MonaMimi 1

25.10.2012, 20:56

delicioasa

nico15 1

25.10.2012, 21:08

Poftiti sa incercati o portieeeeeeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars