Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos

de daniastefania in Prajituri, 9 Mar 2015 | 8209 vizualizari

 

E prima data cand am facut aceasta reteta. Sincer nu credeam ca va iesi ceva. Toate amestecate cu blenderul. Hm, aveam dubii dar am zis sa incerc. Si a iesit un desert absolut delicios. S-a papat imediat. Sigur voi repeta dar cu portie dubla.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 65 gr nuca de cocos
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 10 biscuiti
  • Pentru caramel
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos:

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.

Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma, peste caramel.

Punem forma intr-o alta tava si turnam in tava apa (sa ajunga pana la jumatatea formei). Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Facem proba scobitorii.

Scoatem forma din tava si o lasam la racit. O dam apoi la frigider vreo 2 ore. Rasturnam apoi crema pe o farfurie si savuram!

Se vad frumos straturile de crema, biscuit si cocos.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit biscuiti mici petit beur simpli

2

Am folosit la masurat o cana de 240 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

13.03.2015, 20:00

Un fel de prajitura desteapta Chiar este o reteta de probat

Valclaudia 1

15.03.2015, 09:44

ce super arata!

Raluca57 1

17.03.2015, 08:20

Am probat-o si este f aromata, cremoasa. Sugestie: alegeți tava (formele) asfel încât compoziția sa fie de 3,5-4 cm inaltime pt ca straturile sa se distingă frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]