Crema de zahar ars cu capsuni

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 4 Mai 2011 | 8827 vizualizari

 

Un desert inedit! Pentru ca ador crema de zahar ars si o pregatesc destul de des, m-am gandit sa o diversific,,, mi-a fost putin teama de rezultat insa in final am fost tare incantata! Drept urmare nu am mai rezistat pana maine si m-am hotarat sa o postez acum ,,,

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1,5 litri  lapte
  • 10 linguri de zahar pentru compozitie
  • 10 linguri de zahar pentru caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
  • jumatate kg capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu capsuni:

Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece.

Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.

Zaharul ramas il punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) la caramelizat. Cand zaharul s-a topit in intregime tapetam peretii craticioarei in mod uniform  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 -15 minute (pentru a avea timp sa se lege cat de cat). Acum adaugam capsunile  pe suprafata cremei, presaram cristale de zahar si o lasam in cuptor pentru inca 30-40 de minute.

Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

cu cat numarul de oua e mai mare cu atat mai densa va fi crema

2

cand crema are densitatea dorita, oprim cuptorul si deschidem usa pentru a se raci treptat, in caz contrar, caldura din interior va innegri intreaga crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse cu capsuni si mascarpone