Desert prajitura Chocoflan

de cristina1985 in Prajituri, 17 Mar 2018 | 7481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel:
  • 250 g zahar
  • Crema:
  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 lg-ta esenta vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Chocoflan:

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava.

Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu apa fierbinte (un fel de bain marie). Introduceti tava (in tava) la cuptor la 180 grade Celsius, pana se intareste crema. Poate dura destul de mult, chiar si peste 1 ora (depinde de cuptor-la mine-2 ore). Daca nu se face intr- o ora,  puteti da focul putin mai mare si reduceti cand turnati blatul. Va dati seama ca este facuta crema, in momentul cand o miscati.

Acum amestecati toate ingredientele pentru aluat si turnati aluatul peste crema. Intindeti uniform, dupa care introduceti in cuptor cele doua tavi (tava cu prajitura, in tava cu apa fierbinte). Se tine acolo, pana cand trece testul scobitoarei. Blatul se va face mai repede decat crema.

Cand scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca cam 20-30 minute, dupa care folositi o alta tava mai mare, pentru a o intoarce. Tava in care ati ati pus apa, se poate spala (iar apa se arunca).

Veti pune tava mai mare peste cea cu prajitura si o intoarceti foarte repede. Aveti grija, pentru ca ar putea curge caramel fierbinte. Dupa ce s-a racit complet, se poate servi sau se poate pastra la frigider. O  puteti servi cu fructe din compot sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita