Crema de zahar ars (multicooker)

de Irinukaaa in Prajituri, 21 Iun 2014 | 3538 vizualizari

 

Un desert deosebit de bun!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 4 linguri zahar (pentru crema)
  • 4 linguri de zahar pentru caramel
  • 1 litru de lapte
  • stafide
  • 1 plic de zahar vanilat/ esenta de vanilie/ baton de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (multicooker):

Se pun cele 4 linguri de zahar in oala Multicooker si se selecteaza functia Fry. Cand s-a topit (fara sa se innegreasca), il intindem uniform pe peretii si pe fundul oalei, lasandu-se la racit pana acesta crapa.

Intre timp batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, stafidele si esenta de vanilie.

Punem compozitia in Multicooker, selectam functia Bake, 150 de grade, 20 minute.

Se poate servi cald si rece de la frigider!

{Reteta a fost inspirata de la utilizatorul bylaura, "Crema de zahar ars" si adaptata la aparatul Phillips Multicooker}

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema zahar BRUT (NU BRUN) care nu indulceste asa de tare si din cauza asta a iesit o culoare putin mai diferita fata de ce stim a fi "normal''.

2

N-am fost pe faza cand aparatul a terminat de gatit si l-am mai lasat vreo 20 de minute inanuntru. De preferinta se scoate imediat ce si-a terminat timpul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos