Crema prajita cu lamaie si scortisoara

de esmerandra in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 3680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • 120 g galbenusuri (aproximativ 7, depinde de marimea lor)
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • in plus :
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema prajita cu lamaie si scortisoara:

Se bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin.

Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu pana cand devine mai tare (cum se face cu budinca).

Se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara si coaja de lamaie, se amesteca bine, se toarna intr-o tava patrata de 20x20 , tapetata cu hartie de copt. Se obtine un strat de 1-2 cm si se lasa pana se raceste complet. O data racita se scoate hartia cu crema din tava si se taie patrate mici.

Se dau patratele de crema prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.

Se scot si se pun pe hartie de bucatarie pentru a absoarbe uleiul.

Se pot servi cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema prajita cu lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)