Va aduc in intampinare o reteta catalana, din insorita Spanie ,preluata din cartea de bucate
-Bucataria Lumii- a lui Gordon Ramsay.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.
Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.
Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)
Pofta buna !