Creveti in sos de usturoi

de Bya Ralu in Fructe de mare, 1 Feb 2013 | 10286 vizualizari

 

au iesit atat de gustosi,as fi mancat 1 kg singura=)))) reteta e de aici http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi

 

INGREDIENTE

  • creveti
  • 5 catei de usturoi
  • boia dulce,chili,sare
  • 1 lingura vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 zeama lamaie
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de usturoi:

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.

Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii de chili, 2 linguri apa si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o tigaie se pune ulei (cat sa fie pe fundul tigaii) si cand s-a incins uleiul se pun crevetii si foia de dafin. Se lasa circa 2 minute pe ambele parti. Se adauga sosul obtinut, vinul rosu si sucul de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa cca 2 minute maxim ca sa se imbine toate condimentele.

Se servesc cu paine prajita, care o inmuiem in sosul format! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

01.02.2013, 23:01

Micutza Luana 1

20.03.2013, 00:42

awww iamiii tre sa.mi dai macar sa gust )

Bya Ralu 1

20.03.2013, 01:36

)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sepie la gratar