Creveti si calamari cu vin si usturoi

de Oana in Fructe de mare, 12 Ian 2010 | 32384 vizualizari

 

Rapid si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g creveti(proaspeti sau congelati)
  • 200 g inele de calamar (proaspete sau congelate)
  • cativa catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti si calamari cu vin si usturoi:

Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru decor. Se lasa bolul la rece 15-20 de minute.

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, apoi se adauga crevetii si inelele de calamar. Cand zeama incepe sa scada se adauga toata marinata sise lasa la foc potrivit sa se inabuseasca, pana incepe sa se lege si sa scada zeama.

Se scot pe o frunza de salata si se orneaza cu patrunjelul taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti si calamari cu vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

PapaBun 1

13.01.2010, 18:21

"N-am mancat niciodata dar arata bine! "

Mihaaaaaaaaaaa - cum adicaaaaaaaaa? Nu pot sa cred! Trebuie, lasa figurile de genul "nu pun eu gura pe asa ceva".
Nu stii ce pierzi.
E atit de variata lumea asta culinara, incit crevetii sint o nimica toata. Si tu zici ca n-ai mincat asa ceva? Hai, la shopping!

Miha 1

13.01.2010, 18:50

Cristi, daca am sa gasesc sa cumpar o punga mica mica, numai pentru mine, promit sa cumpar.

Adinuta 1

15.01.2010, 00:54

am trecut la favorite musai o sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de peste si fructe de mare