Crizanteme

de daniastefania in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 3747 vizualizari

 

Doriti ceva dulce, cu multa ciocolata si nuca? Atunci o floare dulce pentru voi toti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 25gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Coaja de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie

Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se desprinde de peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se mai lasa la dospit.

Intre timp se topeste ciocolata pe bain marie. Se adauga frisca si zaharul pudra. Se omogenizeaza si se adauga nuca. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga din lingura. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un cerc destul de mare

 Se pune umplutura in mijloc si se aduna marginile obtinand o bila

 Se intinde usor sub forma de cerc, se cresteaza marginile si se rasucesc dand forma unei flori. Se ung cu ou si se mai lasa la dospit 10 minute in tava. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

07.02.2015, 21:46

Foarte bune!

daniastefania 1

07.02.2015, 21:51

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]