Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o cafea, cacao cu lapte etc.
Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.
Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.
Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou,se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.
Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit,se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.
Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.
Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.
Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda,cacao cu lapte etc.
Pofta buna!