Croissants *200*

de lilik in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 9401 vizualizari

 

am ales pt reteta cu nr.200 croasantele Gabytzei(doar ingredientele,caci modul de preparare e diferit)....de cand le-am vazut m-au rapit,erau o obsesie..pana intr-o zi, cand m-am apucat de treaba....rezultatul:FENOMENAL...

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita si 1/2 de sare
  • 250-280 ml lapte rece(300 ml am folosit eu)
  • 2 linguri de unt
  • 40 gr zahar
  • 250 gr unt(pentru impachetat)
  • faina
  • 1 ou pt uns
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissants *200*:

Cernem faina intr-un bolsi o amestecam cu drojdia si zaharul,adaugam treptat laptele rece,iar la jumatate punem 2 linguri de unt si sarea.

Framantam pana obtinem un aluat ferm,nelipicios,elastic si destul de tare,apoi acoperim bolul cu folie transparenta si dam la frigider timp de 1 ora circa.

Intre timp luam bucata de unt si o dam cu faina,f bine,pe ambele parti,apoi il punem intre doua foi pt cuptor si cu un sucitor il"batem"pana se aplatizeaza apoi il intindem.Trebuie sa obtinem o foaie lunga 2/3 din foaia de aluat si de un deget mai mica in latime(ca in imaginea 3),apoi il punem in frigider 30 de minute sa se intareasca.

Trascurs timpul luam aluatul din frigider si il intindem pe masa de lucru infainata,apoi in partea de jos asezam foaia de unt avand grija sa lasam spatiul necesar(vezi imag.3).

Indoim pe unt partea superioara,fara unt(vezi imag.4) si peste aceasta partea inferioara,cea cu unt.

Intoarcem la 90° cu partea deschisa in dreapta noastra si inchidem cu degetele toate bordurile,inchizand asa untul in interiorul aluatului(vezi imag.5).

Batem usor cu sucitorul ca sa distribuim uniform untul si in acelasi timp sa intindem foaia,pastrand forma dreptunghiulara cu partea ingusta spre noi.

Dupa ce am obtinut o foaie cu o grosime de circa 1 cm indoim partea inferioara la mijloc(vezi imag.6) apoi cea superioara(peste cea inferioara),dupa care intoarcem din nou la 90°,tot cu partea deschisa spre noi(vezi imag.7),inchidem din nou bordurile,acoperim cu folie si dam la frigider 40-50 de minute.

Trascurs timpul scoatem din frigider,dam folia jos si incepem a.2.a faza de impachetat:

Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara,cu partea ingusta spre noi,groasa circa 1 cm,chiar mai subtire.

Indoim din nou partea inferioara la mijloc(vezi imag.6) si deasupra cea superioara,intoarcem la 90° cu partea deschisa spre noi(vezi imag.7),acoperim cu folie si dam din nou la frigider 40-50 de minute.

Trascurs timpul scoatem din frigider si procedam ca la etapa a.2.a;impachetam si dam la frigider 6-8 ore(o noapte chiar).

Scoatem din frigider si mai procedam o data ca la etapa a.2.a(vezi imagini),apoi dam din nou la rece 40-50 de minute,apoi scoatem si intindem un dreptunghi lung si ingust,inalt 7-8 mm(intindem doar pe lungime).

Cu un cutit ascutit taiem triunghiuri(isoscele;vezi imag.8).

Crestam baza fiecarui triunghi la mijloc(vezi imag.9),o largim putin si incepem sa rulam strans,intinzand varful cu mana.

Aveti grija ca varful sa ajunga in partea de jos ca sa nu se desfaca la copt.

Dupa ce le-am rulat le curbam usor capetele spre noi.

Punem croissantele in tava tapetata cu hartie pt copt si le lasam la crescut 1 ora, acoperite cu folie,apoi ungem cu ou batut si presaram zahar tos.

Dam la cuptorul incins la 220° timp de 5-6 minute apoi scadem temperatura la 180° si mai lasam 7/8 minute(sau le dam direct la 180° pana se rumenesc frumos).

Servim dimineata langa cafea,cappuccino,lapte,simple sau unse cu putina dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants *200*" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert - Strudele de post cu mere