Crumble cu mere si mure

de Sidy in Prajituri, 18 Iul 2012 | 3951 vizualizari

 

Crumble este un fel de mancare britanic, care in functie de ingredientele folosite , poate fi facut in doua variante: dulce sau sarat.
Mult mai cunoscuta insa, este versiunea dulce, care poate fi servita cu o crema, un sos sau inghetata...
Un desert rapid si usor si pentru organism.
Promit sa vin in curand si cu varianta sarata.

 

INGREDIENTE

pentru umplutura

  • 4 mere
  • 300 g mure
  • 175 g zahar
  • zeama de la o lamaie

pentru aluat

  • 125 g faina alba
  • 125 g faina din biscuiti
  • 125 g fulgi de cereale
  • 175 g unt rece
  • 55 g zahar
  • un varf de cutit scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu mere si mure:

Incalzim cuptorul la 200 grade C.

Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si scortisoara, dupa care amestecam.

Intr-un vas mai mare punem faina, faina din biscuitii sfaramati si cuburile de unt rece , scos de la frigider.Framantam untul repede cu faina , doar cu varfurile degetelor, sa nu topim untul, pina se face aluatul ca pesmetul.Adaugam zaharul si fulgii de cereale, amestecam bine toate ingredientele si le punem apoi in vas peste fructe.Cu o lingura nivelam aluatul si dam vasul la copt pentru aproximativ 50 de minute, pina cand fructele sunt coapte.

Lasam sa se raceasca in vas cateva minute, apoi servim cu sos caramel( un lapte condensat l-am fiert in cutie in apa cam o oara jumate, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am amestecat cu lapte rece, putin cate putin) si cu cate un glob de inghetata.

DELICIOS !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

18.07.2012, 17:16

place place

Sim0na 1

18.07.2012, 20:20

Nu am mancat niciodata, dar n-as refuza deloc!

iry-gabriela 1

18.07.2012, 21:27

pare sa fie bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere