Crumble cu piersici si caise

de anca_rm in Prajituri, 18 Iun 2015 | 2917 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit de crumble , dar parca nu prea imi venea sa incerc . Mi-a fost frica ca o sa ramana aluatul necopt . Dar mi-am luat inima in dinti si am pus de um crumble .
Este o prajitura plina de aroma , un dulce usor de preparat , la indemana oricui si minunat servit cu o crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • -600 gr piersici si caise
  • -2 linguri zahar brut
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr zahar brut
  • Pt crema:
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar
  • -jumate pastaie vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici si caise:

Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .

Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si zaharul si cu varful degetelor framantam pana cand avem un aluat care seamana cu pesmetul .

Aceste firmituri le punem peste fructe , nivelam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand devine usor auriu deasupra., asta se va intampla in aproximativ 40 minute.

Pana se coace vom face o crema de vanilie care ii da o nota aparte si savoare.

Crema :

Galbenusul de la 3 oua il frecam cu zaharul , adaugam laptele si jumate de pastaie de vanilie cu seminte cu tot. Punem la foc mic si amestecam pana cand se face ca o smantana mai groasa . Daca o sa amestecati cu telul para aceasta crema va fi foarte aerata .

Crumble il scoatem din cuptor , se lasa 10 minute si apoi se poate servi .

Este bun cald dar si rece.

 

 

TIPS-URI

1

inlocuiti fructele cu ce doriti , ideea este sa acopere fundul vasului

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si crema "frangipane"