Deliciu la pahar cu fructe si bezea

de daniastefania in Prajituri, 10 Mar 2015 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 3 linguri nuttela

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar

Mai avem nevoie de 6 portocale si bilute de ciocolata pentru decor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu la pahar cu fructe si bezea:

Pregatim blatul.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200 grade C 15 minute. Se lasa blatul la racit. Facem si crema. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul si nuttela. Crema va fi mai lichida, dar asa trebuie sa insiropeze blatul. Albusurile pentru bezea le batem cu zaharul.

Montam desertul astfel.

Blatul se taie bucatele sau se rupe si se pune in pahar sau bol. Deasupra turnam crema. Peste crema punem portocalele taiate cubulete. Deasupra punem bezeaua si decoram cu bilute de ciocolata. Un adevarat rasfat!

 

TIPS-URI

1

Cand e sezon portocalele le inlocuim cu zmeura sau capsuni

2

Albusurile ramase de la blat le folosim la alt desert

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu la pahar cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”