Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Dec 2018 | 3909 vizualizari

 

Fetitei mele i-a placut foarte mult reteta Oanei de bomboane Rafaello de casa si m-a pus sa i le pregatesc. Eu nu am mai pus migdale in ele, am pus doar pentru prezentare, deoarece fetitei mele nu i-au placut, dar voi puteti sa le puneti daca va plac.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 45 g zahar pudra vanilat
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 lingurite suc de clementine
  • 80 g nuca de cocos rasa
  • 1 punga de migdale crude (80 g)
  • extra nuca de cocos rasa pentru ornat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa):

Se mixeaza untul cu zaharul vanilat.

Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste), se lasa sa se raceasca si se toarna peste untul mixat cu zahar. Se adauga sucul de clementine si nuca de cocos. Se amesteca totul si se formeaza bilute din compozitia obtinuta, cu mana umezita. In mijlocul fiecarei bilute se pune cate o migdala.

Bilutele se tavalesc prin nuca de cocos.

Bomboanele se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu ciocolata si visine