Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2017 | 3955 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sfantul Nicolae. Dupa reteta de anul trecut Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou), anul acesta va prezint o reteta traditionala din Luxemburg.
In Luxembourg, Sfantul Nicolae se cheama Kleeschen.
Sper c-ati fost cuminti caci aceasta briosa in forma de om este daruita in mod traditional astazi 6 decembrie numai copiilor care au fost cuminti.



https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/briosa-de-sfantul-nicolae-boxemannchen.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 50 g de unt moale
  • 125 ml de lapte caldut
  • esenta vanilie
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura de lapte
  • perle de zahar si de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg:

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati.

Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.

Acoperiti si lasati sa creasca intr-un loc cald timp de 2-3 h. 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.

Cu o forma decupati omuletii sau daca nu aveti forma metalica folositi un model in carton.

Puneti-i pe o hartie de copt si lasati-i sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti-i cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Decorati cu perle de zahar si de ciocolata.

Dati la cuptor timp de 15-20 minute.

Serviti-i calduti imediat. Sunt foarte buni daca sunt serviti in aceeasi zi.

Pastrati-i intr-un punga de plastic sau in folie alimentara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez