Desert briose cu visine, glazurate

de Caty in Dulciuri, 10 Iun 2022 | 4088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sare
  • 1 esență vanilie sau rom
  • Coaja de la o lamaie
  • 600-700g visine cărora le vom scoate sâmburii și le vom pune la scurs
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lămâie
  • 1 lingura apa fierbinte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu visine, glazurate:

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt
Se mixeaza albușurile bine cu un praf de sare, se toarnă peste compoziția de mai sus și se amestecă ușor, de sus în jos cu un tel.
Cu lingura se toarnă aluat in fiecare forma pentru brioșă,foarte puțin trecut de jumătate.
Se așează deasupra 4 visine si se dau la cuptor pentru 35 minute
Trebuie sa se rumenească ușor.

Între timp se face glazura, amestecând zahărul pudra cu zeama de lămâie și apa fierbinte până se omogenizeaza.
Se toarnă într- un colt de punga sau pos cu un dui subțire și se ornează briosele după preferință, cat inca sunt calde
Pofta buna!🤗

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine, glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]