Desert chec cu banane si cafea

de anca_rm in Prajituri, 20 Oct 2017 | 4615 vizualizari

 

Cand cumpar banane si nu le mananca nimeni nu imi place sa le arunc. Le pun in congelator si apoi ajung inghetata sau shake, dar de data asta am facut un chec.
 
De obicei caut sa cumpar banane cat mai mici pentru ca nu suntem mari amatori, si atunci prefer bucati mici 

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mici coapte chiar negre (200gr)
  • 2 oua
  • 100 gr unt arahide
  • 100 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 pahar 200 ml faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • stafide
  • 2 linguri cafea solubila 3 in 1
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane si cafea:

Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar.

 Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face pasta. Adaugam laptele, faina, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam foarte bine.

 Intr-o tava de chec pe care am pus hartie cerata, turnam compozitia, presaram deasupra stafide si putina cafea solubila 3 in 1.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pana trece testul scobitorii, aproximativ 25-30 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure