Desert chec pufos cu model

de Zamfira in Prajituri, 5 Aug 2019 | 6483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 5 ouă separate
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 esență rom(opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu model:

Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă.

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul.

Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în sus amestecăm foarte bine.

Punem praful de copt peste făină și-l cernem treptat peste albușuri și gălbenușuri.

Adăugăm coaja răzuită de la o lămâie și opțional o esență de rom.

Punem jumătate din compoziție într-un bol

Peste cacao punem puțină apă(5-6 linguri) amestecăm bine, bine până când obținem o pastă omogenă. Punem pasta de cacao în una din boluri. astfel avem două compoziții, una albă și una maro.

Punem hârtie de copt într-o tavă de cozonac.

Turnăm puțin câteva puțin în tavă mai întâi din compoziția albă apoi peste aceasta punem din compoziția neagră apoi compoziția albă …și tot așa.

Punem tava în cuptor pentru 35-40 de minute la o temperatură medie, 180 C.

Îl verificăm cu o scobitoare.

Când s-a răcit checul se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu model" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura