Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 2869 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Nouă ne plac cheesecake-urile foarte mult și le-am mânca zilnic daca s-ar putea. Cu siguranță și musafirii vor fi încântați să servească o feliuță.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • -pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr măcinat
  • 7 g gelatină granulată
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml smântână pentru frișcă
  • pentru jeleu:
  • 250g mure
  • 20g zahăr
  • 8g gelatină
  • pentru decor:
  • Bombonele de zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure:

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil.



Crema:
Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.

Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se trece compoziția printr-o sită.

 

Se mixează mascarpone cu 50g zahăr pudră până se omogenizează. Se adaugă apoi ciocolata răcită și se mixează până se obține o cremă omogenă. Separat se mixează 100ml frișcă lichidă (doar până când se întărește puțin) apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează compoziția.

Se hidratează 7g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.

 

 
Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se răstoarnă crema de ciocolată, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru o oră.


Jeleu:
Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de mure.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabilși am îndepărtat folia cu grijă.
Se decorează prăjitura după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake pufos