M-am inspirat de la raraita mea draga Mena, circula candva o poveste cum ca de fapt cornuletele erau facute de Ancuta , dar reteta era a lui Padre, o adevarata saga a cornuletelor, nici in ziua de azi nu se stie cine , care, cum, unde au fost facute cornulete, dar ce este cert, au fost mancate , nu a ramas unul....Asa ca m-am pus si eu pe framantat....
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi coaja de lamaie , esenta de vanilie si apa. Framntam bine, api invelim aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cca 2 ore, eu l-am tinut toata noaptea ca m-a apucat framantaul la 9 seara.Am scos aluatul din frigider, am format niste bilute, cam cat o nuca ma imica, apoi am modelat cornulete in forma de potcoava sau ceva de genul asta. Am asezat cornulete formate in tava tapetata cu hartie de copt.Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am bagat tava in cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar farin asa calde. Un deliciu de cornulete.