Moi si pufoase numai bune pentru micul dejun.
Umplutura:
Pentru uns:
Faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine.
Am incalzit putin laptele si l-am pus intr-un bol incapator.
Am pus drojdia in el si am asteptat 5-10 minute sa se activeze drojdia. Cand drojdia s-a umflat, am adaugat faina, zaharul si untul amestecate. Am adaugat si ouale si am amestecat totul bine pana a rezultat un aluat elastic.
Am acoperit cu un prosop si am lasat aluatul sa creasca pentru aproximativ 2 ore.
Intre timp am pregatit crema.
Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat.
Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat.
Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic.
Am adaugat si ciocolata rupta in bucati.
Am amestecat pana cand crema s-a ingrosat.
Apoi am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca.
Cand aluatul a crescut, am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rupt cate o bucata din aluat, am intins-o si am taiat in forma de triunghiuri.
Cu ajutorul unei linguri am pus crema pe baza triunghiului si am rulat usor spre varf.
Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am uns cu galbenus de ou cu ajutorul unei pensule.
Le-am dat la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute cand s-au rumenit frumos.
1
Ies aproximativ 20 de buc.