Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca (dupa caz).
In concluzie...sunt bune oricand!!!
"Aluaturi de casa"
Pentru aluat:
Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.
In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!
Pentru crema:
Intr-un ibric, amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.
Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!
Impartim aluatul in 15 bile, cu aproximare, apoi fiecare bila o intindem intr-o foaie ovala, crestam partea de sus in linii verticale, iar partea de jos ii punem cate 1 lingura de crema patisera, apoi "impaturim" aluatul, prima data acoperim crema, apoi continuam pana formam un corn (aveti foto).
Asezam cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.
Pofta buna!