Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de CameliaR in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 3774 vizualizari

 

Reteta pentru picnic
Acest desert atat de simplu de facut este foarte delicios. Aroma de portocale se potriveste atat de bine cu cea de scortisoara si cu gemul de caise. Recomand cu drag aceasta reteta pentru dimineti fericite, pentru picnic sau pentru zile in care poftesti sa mananci ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de paine
  • 1 ou mare sau doua oua mici
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar+scortisoara
  • 70 g unt pentru prajit
  • gem de caise
  • esenta de portocale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise:

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.

 Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.

Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la omogenizare.

 Intr-o tigaie incapatoare, punem untul sa se topeasca. Inmuiem friganelele in amestecul de lapte, oua si esenta de portocale. Adaugam friganelele si le prajim in untul incins, pana se rumenesc frumos. Amestecam zaharul cu 3 linguri de scortisoara.

Scoatem friganelele si le tavalim prin amestecul de scortisoara. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca