Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 2524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 140 g iaurt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 plic de Finesse cu lamaie (6 g)
  • 450 g faina
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • 350 g zahar pudra din comert
  • coloranti alimentari
  • extra zahar pudra din comert
  • Optional:
  • bomboane sau diverse decoruri din zahar
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing:

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila care se pune la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza fursecuri in diverse forme de primavara sau Paste. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Se lasa fursecurile sa se raceasca.

Se pregateste royal icing: albusurile se mixeaza cu zaharul pudra cernut (se adauga treptat zaharul) pana cand se obtine o crema tare. Se pune intr-o punguta o parte din aceasta crema, iar din restul cremei se ia cate putin, se pune intr-un castron si se amesteca cu colorant alimentar. Se mai adauga zahar pudra daca este necesar, pana cand se obtine din nou consistenta tare, in functie de tipul de colorant folosit.  

Se decoreaza fursecurile cu royal icing dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blinii dulci&ciocolatoase