Desert fursecuri piersicute

de Veronica22 in Dulciuri, 14 Feb 2019 | 2548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml ulei
  • 1 pachet praf copt
  • 1 pachet zahar veniliat
  • coaja de la o lamaie
  • 600-700 g faina
  • Umplutura:
  • 250 g nuci macinate
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g cacao
  • 1 pachetel de zahar vanilinat
  • 10 lingurite rom
  • 2 lingurite suc lamaie
  • 2 lingurite stafide inmuiate in rom
  • Decor:
  • coloranti alimentari (rosu, galben si verde)
  • 500 g zahar tos 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri piersicute:


Aluat:
Se freaca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si se adauga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700 g, deoarece depinde de marimea oualor. Se framanta un aluat din care se formeaza bilute cit o nuca mica. Acestea se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt cu o distanta de 2-3 cm intre ele. Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mult in inaltime si se coc la foc mediu 15-20 min. Cand incep sa prinda putina culoare de jur imprejur, atunci sunt gata. Dupa ce toate cojile de piersici sunt coapte, cu ajutorul unui virf de cutit mic de bucatarie se scobesc cojile in asa fel incat in gaura obtinuta sa intre umplutura.

Umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate, cu cacaua, cu zaharul si zaharul vanilinat. Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adauga restul ingredientelor si se framanta umplutura bine pana devine omogena cu care se umplu pierisicile si se lipesc cate 2.
Se pregatesc trei recipiente micute, se pune cateva lingurite de apa si colorant. Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici, prima data cu galben, putin cu verde si rosu, dupa care imediat se dau prin zahar tos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri piersicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)