Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

de -Licurici- in Dulceata / Gem, 20 Aug 2017 | 5003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg caise
  • 1,2 kg piersici
  • 600 g zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura menta verde maruntita de la Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta:

Se spala fructele.

Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.

Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.

Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.

Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici