Desert melcisori de post, cu halva

de laura_n in Dulciuri, 21 Mar 2019 | 4369 vizualizari

 

Un dulce rapid, de post si usor de pregatit.
Il puteti savura la un ceai sau poate chiar la pachetul de servici/ scoala. Nici nu va imaginati cat de buni au iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina alba de grau
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 30 gr zahar
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic cu zahar cu scortisoara
  • umplutura:
  • halva cu cacao Feleacul
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melcisori de post, cu halva:

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un stergar, se lasa in loc cald la dospit.

Se porneste cuptorul, la 170 grade C, coacere sus/ jos, cu ventilatie.

Dupa ce a crescut frumos, se scoate pe un blat infainat. Se mai framanta usor, apoi se lasa deoparte. Se desface un pachet de halva, de care doreste fiecare, gama este variata. Se faramiteaza intr-un castronel. Aluatul se portioneaza in jumatate, se intind foi dreptunghiulare, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Se presara halva pe toata suprafata aluatului, se presara putina scortisoara sau ce doreste fiecare. Se ruleaza strans, apoiu se taie rondele cam de 3 cm. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Dupa ce s-au format toate, se acopera tava cu un stergar curat si se mai lasa 15 minute, in loc cald.

Se pun la copt apoi, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos. Nu trebuie tinute mai mult fiindca sunt micute si se coc repede. Se scot apoi din cuptor, se acopera tava cu un stergar si se lasa la temperat.

Se servesc calde, alaturi de un ceai fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori de post, cu halva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza