Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica in Prajituri, 25 Mai 2020 | 2464 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Savarinele ,un desert preferat in familia noastra!Am ales sa prepar reteta d-nei de 92 de ani,care a fost la emisiunea Chefi la cutite:))))).Prea au laudat-o cei trei chefi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingura esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 400 ml. smantana pentru frisca 30%grasine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. gem de visine
  • Sirop
  • 400 ml. apa
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • rom dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini savarine-reteta rapida:

Siropul

Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul.

Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul.

Se lasa sa se raceasca.

Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut o pasta.

Frisca

Smantana pentru frisca se mixeaza,cand incepe sa se lege adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.

Mixeaza pana in momenul in care scoti telurile ,frisca sta mot.

Separam alusurile de galbenusuri.

Adauga un praf de sare peste albusuri ,apoi mixeaza pana obtii o bezea lucioasa.

Adauga  vanilia si zaharul in ploaie si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.

Galbenusurile se adauga cate unul mixand in continuare.

Inainte de a adauga faina pune coaja de lamaie rasa.

 

Scoate telurile mixerului .

Amesteca praful de copt cu faina .

Pune faina peste bezea amestecand de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau lingura de lemn.

Unge formele de savarine sau briose cu ulei,pudreaza-le cu faina.

Pune aluatul in forme 3/4 din forma.

Da formele la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 de minute.

Scoate formele din cuptor si lasa sa se raceasca .

Se scot savarinele din forme.

Pune siropul intr-un vas cu gura larga,intr-un castron de preferinta,si introduci fiecare savarina in sirop rotind-o usor pentru a se insiropa.

Pune savarinele pe un platou si taie de la fiecare capacul.

Cu ajutorul unui poch am pus frisca intre capac si blatul savarinei.

Deasupra am uns cu pasta din gemul de visine .

Se lasa la rece 2-3 ore inainte de servire.

 

 

TIPS-URI

1

Incepi cu prepararea siropului pentru a avea timp sa se raceasca.

2

Nu deschide cuptorul in primele 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini savarine-reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca