Desert mucenici muntenesti

de Bucataras Diana in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 2412 vizualizari

 



Am facut si mucenici fierti sau muntenesti, cum li se mai spune, tot dupa reteta Jamilei. Au iesit aromati si gustosi. Sotul ii adora. :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 200 g nuca pisata
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 1 pachet de biscuiti
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Punem la fiert 3 l de apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba apa, micsoram focul, adaugam mucenicii, amestecam si ii fierbem circa 8 minute sau pana se ridica deasupra. Oprim focul si peste mucenici punem zaharul, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom si cateva linguri de nuca (restul de nuca il pastram pentru a-l servi cu mucenicii). Amestecam si punem capacul. Pisam biscuitii la robot si punem faina rezultata peste mucenici. Dupa aproximativ o ora, timp in care s-au armonizat aromele, putem servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada