Desert negresa cu fructe

de Caty in Prajituri, 24 Iun 2022 | 5160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • Un vârf de linguriță sare
  • 1 esență vanilie
  • 1 esență rom
  • 1 linguriță coaja rasa de portocala
  • 300-350g cireșe cărora le vom scoate samburii
  • Tava de copt cu dimensiunile 20cm pe 30cm.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu fructe:

Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de bucătărie.
Turnam compoziția in tava tapetata cu hârtie de copt, apoi asezam cireșele . Eu am presărat și fulgi de migdale.
Dam tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic pentru 35 minute. Putem face și testul cu scobitoarea(introducem o scobitoare in prăjitură și dacă iese curata, înseamnă că această este gata)
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi in loc de cireșe: 3 mere curățate și tăiate cubulețe, 3 linguri cu gem sau nuca sfărâmată. Deasemenea putem presara deasupra nuca macinata in locul fulgilor de migdale sau doar zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa American Brownie