Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Aug 2017 | 12300 vizualizari

 

Reteta aceasta ii apartine Andreei - https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-lapte-cald-64569.html
Am adaugat insa, mai multa faina (20 de gr in plus), oleaca de zahar, un plic de praf de copt si in locul zaharului pudra, eu am pudrat prajitura cu cacao. 
A iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE


  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 60 g margarina Unirea sau unt
  • 200 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo:

Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu untul sau margarina taiata in cubulete mici si lasam pana cand margarina se topeste. Laptele va fi fierbinte. Il turnam usor peste compozitia noastra si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preicalzit, la 170 de grade C, pentru 30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a fost mica, de 21/21 cm.

Pudram cu cacao si lasam la racit.

TIPS-URI

1

Puteti pudra cu zahar pudra pandispanul.

2

Daca aveti tava mare, dublati cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom