Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese

de Tabita _ in Prajituri, 17 Mar 2019 | 3454 vizualizari

 

Pentru ca tuturor ne plac papanasii, m-am hotarat sa ii fac si eu. Sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg branza dulce de vaci mai grasa
  • 600 g faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • esenta de portocala
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 250 g smantana
  • 200 g dulceata de cirese
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese:

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa.
Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale.
Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu si cu ajutorul unei spatule am amestecat bine.
Apoi am adaugat faina putin cate putin pana am obtinut un aluat putin lipicios.
Am lasat aluatul sa se odihneasca 10 minute, dupa care am inceput sa formez papanasii.
Am format papanasii ajutandu-ma de putina faina.
Intr-o tigaie mai incapatoare, am pus uleiul la incins si i-am prajit cam 5 minute la foc mediu.
Apoi i-am scos pe hartie absorbanta.
Am inceput apoi sa-i decorez.
Peste fiecare inel am pus smantana si din loc in loc dulceata. Apoi am pus biluta si inca putina dulceata si putina smantana.
Mie mi-au iesit 16 papanasi.
Pot iesi 12-16 in functie de marime.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alta dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

Cremă de ouă - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 23.07 la 09:47

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci